Page 11 - STICHION_Coffee Table 22.5x22.5_28selido_ΥΒ_GR
P. 11
Κοσκίνισ α
Μόλι η σοδειά φτάσει στο σπίτι του καλλιεργητή, αρχίζει το «κοσκίνισ α», για να
ΠΑΡΑΓΓΗ
καθαριστεί η αστίχα από τα ξένα σώ ατα.
Πάστρε α
Ύστερα σειρά έχει το «πάστρε α», ια ενδελεχή χειρωνακτική διαδικασία που κρατά
ολόκληρο τον χει ώνα. Οι γυναίκε του κάθε χωριού, αφιερώνουν α έτρητε ώρε η
ία δίπλα στην άλλη για να καθαρίσουν – ε εκπληκτική σχολαστικότητα – τον κάθε
αποκρυσταλλω ένο κόκκο αστίχα ξεχωριστά ε ένα ικρό αχαίρι. Τέλο , η
καθαρισ ένη αστίχα θα καταλήξει στην Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου για
ζύγισ α, έλεγχο, κατάταξη και επεξεργασία.
21